Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ




Από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- αρνάκι μπούτι
- τσικουδιά ένα ποτηράκι
- ρίγανη
- λάδι
- καρίνο
- σκόρδο μερικές σκελίδες
- κρεμμύδι 1 ολόκληρο
- αλάτι 
- πιπέρι
- μουστάρδα 
- λεμόνι


Εκτέλεση 

Πλένουμε το κρέας και αφού το γεμίσουμε ανάμεσα του με σκόρδα το περιχύνουμε με την τσικουδιά και το αλατοπιπερώνουμε.
Στήν άκρη της γάστρας βάζουμε το κρεμμύδι ολόκληρο.
Ρίχνουμε την ρίγανη και το καρίνο  το λάδι νερό για να ετοιμάσουμε μια σαλτσούλα μετά και το αφήνουμε για αρκετές ώρες στην γάστρα να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά.
Όταν ψηθεί το αρνάκι σουρώνουμε το ζουμί και  έχουμε χτυπήσει λεμόνι και μουστάρδα.
Βάζουμε την σαλτσούλα να πάρει μια βράση μέρι να πήξει.
Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κόρν φλάουρ για να πήξει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου