Από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- αρνάκι μπούτι
- τσικουδιά ένα ποτηράκι
- ρίγανη
- λάδι
- καρίνο
- σκόρδο μερικές σκελίδες
- κρεμμύδι 1 ολόκληρο
- αλάτι
- πιπέρι
- μουστάρδα
- λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και αφού το γεμίσουμε ανάμεσα του με σκόρδα το περιχύνουμε με την τσικουδιά και το αλατοπιπερώνουμε.
Στήν άκρη της γάστρας βάζουμε το κρεμμύδι ολόκληρο.
Ρίχνουμε την ρίγανη και το καρίνο το λάδι νερό για να ετοιμάσουμε μια σαλτσούλα μετά και το αφήνουμε για αρκετές ώρες στην γάστρα να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά.
Όταν ψηθεί το αρνάκι σουρώνουμε το ζουμί και έχουμε χτυπήσει λεμόνι και μουστάρδα.
Βάζουμε την σαλτσούλα να πάρει μια βράση μέρι να πήξει.
Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κόρν φλάουρ για να πήξει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου