από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μελιτζάνες κομμένες σε φέτες (3-4 φλάσκες)
- ντομάτες ψιλοκομμένες (4 ξεφλουδισμένες)
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο (2 ψιλοκομμένα)
- σκόρδο ψιλοκομμένο (4 σκελίδες)
- λάδι
- δυόσμος
- αλάτι
- τσίλι
- σάλτσα γιαουρτιού
- φέτα θρυμματισμένη
- κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- πάπρικα καπνιστή
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες τις βάζουμε στο νερό να ξεπικρίσουν.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και την ντομάτα.
Αλατίζουμε και λαδώνουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε ελαφρώς σε λαδόκολλα στο γκρίλ.
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και προσθέτουμε την ντομάτα το τσίλι και λίγο νερό να πάρουν μια βράση και να σωθούν τα πολλά υγρά.
Λάδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε μια στρώση μελιτζάνες.
Ρίχνουμε ντομάτα από πάνω και ψιλοκομμένο δυόσμο.
Θρυμματίζουμε φέτα και ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα γιαουρτιού και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.Την πασπαλίζουμε με πάπρικα καπνιστή.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Σάλτσα γιαουρτιού
- γιαούρτι
- σκόρδο
- λάδι
- δυόσμος
Ανακατεύουμε τα υλικά μας κι η σάλτσα έτοιμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου