Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου



Υλικά
- πατάτες
- ντομάτες, χοντροκομμένες ή ντοματίνια ολόκληρα
- πιπεριές ροδέλες
- κρεμμύδια φρέσκα
- λάδι
- καρότα
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- δυόσμος
-  καυτερές πιπεριές

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τις πατάτες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. 


Αφού μαραθούν προσθέτουμε τις πατάτες.
Σειρά έχουν τα καρότα.
Τα σοτάρουμε για λίγο  και αρωματίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά μας. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε και 1-2 καυτερές πιπεριές, για την γεύση.


Συμπληρώνουμε με το ανάλογο ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας.

Καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου