Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑ


από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά 

- 5 φύλλα χωριάτικο φύλλο (3 κάτω -2 πάνω)
- 1 κιλο φέτα 
- 5 κολοκύθια 
- 4 πιπεριές
- 3 αυγά
- ½ ματσάκι άνηθο
- 1 κούπα αλεύρι βρώμης
- Πιπέρι τσίλι 

- καπνιστή πάπρικα
- κουρκουμάς
- σκόρδο
- ρίγανη,( όχι αλάτι)
- σησάμι

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε την φέτα, πολτοποιούμε τα λαχανικά ή αν κάποιος επιθυμεί μπορεί να τα κόψει σε μικρά κομματάκια ομογενοποιούμε την φέτα τα λαχανικά, την βρώμη,τα αυγά και τα μπαχαρικά ….




στρώνουμε 3 λαδωμένα φύλλα απλώνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα 2 φύλλα λαδώνουμε και ρίχνουμε από πάνω σησάμι και καπνιστή πάπρικα …



ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου