Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΓΚΑΣΙΟΥΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

-  φιλέτα παγκάσιους
- 2 πατάτες
- 3 κρεμμύδια
- 4 πιπεριές
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζάνι νερό
- σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- λεμόνι
- μουστάρδα


Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες.
Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες.
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο.
Σωτάρουμε τα λαχανικά στο λάδι.


Προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Βάζουμε τα φιλέτα στο ταψί τα αλατοπιπερώνουμε  και ρίχνουμε τα λαχανικά από πάνω.
Χτυπάμε λίγο λάδι με μουστάρδα και λεμόνι και περιχύνουμε το φαγητό.
Τότε του ρίχνουμε και τον μαϊντανό.


Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για καμμιά ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου