Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΝΤΟΜΑΤΑ ΤΟΥΡΣΊ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- ντομάτες πράσινες
- καυτερές πιπεριές
- αλάτι χοντρό
- λεμόντοζου (κιτρικό οξύ, ή ξινό)
- σιναπόσπορος
- σκελίδες σκόρδου

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις κομματιάζουμε ανάλογα με το μέγεθός τους. αν είναι πολύ μικρές τις τρυπάμε με ένα πιρούνι.


Τις βάζουμε σε γυάλινα βάζα. Προσθέτουμε το ξινό και τον σιναπόσπορο.


Βάζουμε μέσα και τις καυτερές πιπεριές.
Έχουμε ετοιμάσει εν τω μεταξύ την άλμη μας. 


Γεμίζουμε τα βάζα και κλείνουμε με τα καπάκια τους.
Άριστος μεζές για το τσίπουρο μας!!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου