Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κοτόπουλο φιλέτο
- σάλτσα πέστο ρόκας (βλέπε συνταγή)
- ντομάτες σε φέτες
- τυρί που λιώνει
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση

Λαδώνουμε τα φιλέτα και τα αλατοπιπερώνουμε.
Τα πασαλείφουμε με την σάλτσα πέστο.
Τα τοποθετούμε στο ταψί και τους βάζουμε τις φέτες ντομάτας από πάνω.
Καλύπτουμε τα φιλέτα με τυρί.


Τα ψήνουμε στο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου