Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

ΤΟΥΡΛΟΥ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες σε κομμάτια
- πιπεριές σε κομμάτια
- πατάτες σε κομμάτια
- κολοκύθι χοντροκομμένα
- κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- καρότα χοντροκομμένα
- ντομάτα ψιλοκομμένα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- σκόρδο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά μας.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη και τον μαϊντανό και από πάνω το λάδι και λίγο νερό.



Το ψήνουμε στον φούρνο.
Οι ποσότητες των λαχανικών ανάλογα με τα άτομα που θα φάνε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου