Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΠΛΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φιλέτο μπακαλιάρου
- ντομάτες 2
- κρεμμύδι 1
- σκόρδο μια σκελίδα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα και τα αλατοπιπερώνουμε.
Τα βάζουμε στο ταψί.
Χτυπάμε στο μούλτι τις ντομάτες το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Περιχύνουμε τα φιλέτα με τον χυμό που φτιάξαμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.



Ρίχνουμε το λάδι και το ψήνουμε στο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου