από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- χαρούπια
- νερό
Εκτέλεση
Μαζεύουμε τα χαρούπια και αφού τα πλένουμε τα κόβουμε σε κομμάτια των 2 εκατοστών.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και συμπληρώνουμε νερό 2 δάχτυλα πιο πάνω από τα χαρούπια.
Το βάζουμε να βράσει για 5 λεπτά και βγάζουμε τον αφρό που εμφανίζεται.
Αφήνουμε για 48 ώρες τα χαρούπια μέσα στο νερό για να βγει το μέλι που περιέχουν.
Βγάζουμε τα χαρούπια μετά από το πέρασμα τω 2 ημερών και στραγγίζουμε το ζουμί.
Τα χαρούπια τα περνάμε τότε από το μίξερ για να πολτοποιηθούν λίγο και ξαναπροσθέτουμε νερό στο πολτοποιημένο χαρούπι.
Το αφήνουμε για 24 ώρες να βγάλουν το μέλι που περιέχουν.Το καθαρίζουμε με μια σίτα και προσθέτουμε και το πρώτο ζουμί που στο μεταξύ το είχαμε φυλάξει στο ψυγείο και αρχίζουμε τον βρασμό.
Θέλει βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει πυκνό σιρόπι όπως το πετιμέζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου