Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- χαρούπια
- νερό
Εκτέλεση
Μαζεύουμε τα χαρούπια και αφού τα πλένουμε τα κόβουμε σε κομμάτια των 2 εκατοστών.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και συμπληρώνουμε νερό 2 δάχτυλα πιο πάνω από τα χαρούπια.

Το βάζουμε να βράσει για 5 λεπτά και βγάζουμε τον αφρό που εμφανίζεται.



Αφήνουμε για 48 ώρες τα χαρούπια μέσα στο νερό για να βγει το μέλι που περιέχουν.
Βγάζουμε τα χαρούπια μετά από το πέρασμα τω 2 ημερών και στραγγίζουμε το ζουμί.
Τα χαρούπια τα περνάμε τότε από το μίξερ για να πολτοποιηθούν λίγο και ξαναπροσθέτουμε νερό στο πολτοποιημένο χαρούπι.




Το αφήνουμε για 24 ώρες να βγάλουν το μέλι που περιέχουν.Το καθαρίζουμε με μια σίτα και προσθέτουμε και το πρώτο ζουμί που στο μεταξύ το είχαμε φυλάξει στο ψυγείο και αρχίζουμε τον βρασμό.
Θέλει βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει πυκνό σιρόπι όπως το πετιμέζι.




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου