Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ




από την Μαρία Μάνου

Υλικά

- φύλλο χειροποίητο
- κολοκύθα κίτρινη για πίτες
- σταφίδες
- καρύδια
- κανέλα κατά βούληση
- γαρύφαλλο κατά βούληση
- ζάχαρη καστανή ένα φλιτζάνι
- ζάχαρη άχνη προεραιτικά


Εκτέλεση

Ξύνουμε την κολοκύθα και την βάζουμε να στραγγίξει.
Έχουμε ψιλοκόψει τα καρύδια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κολοκύθι να μαραθεί και να φύγουν όλα τα υγρά του.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και αφού κρυώσει προσθέτουμε τα καρύδια την ζάχαρη τις σταφίδες και την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το φύλλο.
Απλώνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με ένα φύλλο ακόμα.
Ψήνουμε την πίτα μας στους 160 βαθμούς  μέχρι να ψηθεί
Την πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα η με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου