από την Μαρία Μάνου
Υλικά
- φύλλο χειροποίητο
- κολοκύθα κίτρινη για πίτες
- σταφίδες
- καρύδια
- κανέλα κατά βούληση
- γαρύφαλλο κατά βούληση
- ζάχαρη καστανή ένα φλιτζάνι
- ζάχαρη άχνη προεραιτικά
Εκτέλεση
Ξύνουμε την κολοκύθα και την βάζουμε να στραγγίξει.
Έχουμε ψιλοκόψει τα καρύδια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κολοκύθι να μαραθεί και να φύγουν όλα τα υγρά του.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και αφού κρυώσει προσθέτουμε τα καρύδια την ζάχαρη τις σταφίδες και την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το φύλλο.
Απλώνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με ένα φύλλο ακόμα.
Ψήνουμε την πίτα μας στους 160 βαθμούς μέχρι να ψηθεί
Την πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα η με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου