Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΡΥΖΑΤΗ

από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά


- 1 συκωταριά
- 4 κρεμμύδια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 2-3 κούπες ρύζι
- αλάτι 

- πιπέρι

Εκτέλεση 

Ζεματάμε την συκωταριά και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ρίχνουμε τα κομμένα εντόσθια και σβήνουμε με το κρασί, αλάτι πιπέρι ....
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το ψιλοκομμένο άνηθο και σκεπάζουμε χαμηλώνοντας την φωτιά μας για 30 λεπτά ...
Ρίχνουμε λίγο νερό και προσθέτουμε το ρύζι μας μέχρι να ρουφήξει τα υγρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου