Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΛΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αμύγδαλα από βερύκοκα 
- ρακή χωρίς γλυκάνισο 500 γραμμάρια
- ζάχαρη 500 γραμμάρια
- νερό 350 γραμμάρια
- ανθόνερο μισό ποτηράκι του κρασιού


Εκτέλεση

- Σε ένα μπρίκι βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα αμύγδαλα βερύκοκου να μαλακώσουν για να τα ξεφλουδίσουμε.
Χτυπάμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα με 2 κουταλιές ζάχαρη στο μίξερ για να πολτοποιηθούν.
Ρίχνουμε και λίγο ρακή για να αραιωθεί καλύτερα.
Τα βάζουμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς και συμπληρώνουμε με την ρακή.
Το αφήνουμε σε μέρος που το βλέπει ο ήλιος για 12 με 15 ημέρες.
Έχουμε βράσει το σιρόπι μας και ρίχνουμε μέσα και το ανθόνερο.
Στραγγίζουμε το ποτό μας με διηθητικό χάρτη και προσθέτουμε και το σιρόπι.
Το αφήνουμε για μερικές ημέρες να ενωθούν τα αρώματα και το ποτό μας έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου