Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΛΩΤΟΣ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- λωτοί 2 ώριμοι
- τσίπουρο 250 ml
- αστεροειδή 2
- ζάχαρη 150 γραμμάρια
- νερό 150 γραμμάρια


Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τους λωτούς.
Τους καθαρίζουμε και τους βάζουμε σε βάζο όπου προσθέτουμε το τσίπουρο και το αστεροειδές.
Το αφήνουμε για μια βδομάδα σε σκοτεινό μέρος.


Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Φιλτράρουμε το ποτό μας και αφήνουμε να στραγγίξουν και τα φρούτα.




Προσθέτουμε το σιρόπι και το αφήνουμε μια δυο μέρες να ωριμάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου