Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ




από τον  Περικλη Ουσατζόπουλο

Υλικά

- χταπόδι
- λάδι 1 ποτηράκι
- κρασί μπρούσκο 1 ποτηράκι
- πιπέρι σε σπόρους
- δάφνη

Εκτέλεση

Από βραδύς ξεπαγώνουμε το χταπόδι.
Αφαιρούμε τα μάτια και το δόντι από το στόμα του.
Μέσα στην κουκούλα βάζουμε κόκκους πιπεριού και δάφνη.
Τα μικροκύμματα απαγορεύονται.
Σε ανοιχτή κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά βράζουμε το χταπόδι γυρνώντας το 2 με 3 φορές.
Μόλις κοκκινίσει ρίχνουμε ένα φλυτζανάκι κρασί  και το λάδι.
Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να δέσει το ζουμί του.

Παρατήρηση

Μπορούμε να το βάλουμε σε γυάλινο βάζο με λάδι και να το φυλάξουμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου