Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

από τη Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά 

- μανιτάρια πλευρώτους 
- κουρκουμάς 1 κουταλάκι του γλυκού
- ρίγανη
- βασιλικός ξερός 1 κουταλάκι του γλυκού
- τσίλι κατά βούληση 
- σκόρδο μια σκελίδα κομμένη στην μέση
- μέλι ή στέβια 1/2 κουταλάκι του  γλυκού 
- ξύδι 
- σουσάμι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι

 Εκτέλεση
Βάζουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μαζί μετά μυρωδικά.
Τα αφήνουμε να βράσουν με τα υγρά τους μέχρι να στεγνώσουν. 
Μόλις σωθούν τα υγρά σβήνουμε με το ξύδι προσθέτουμε το λάδι και τα αφήνουμε για κανένα  10λεπτο να αποσώσουν. 
Τα σερβίουμε πασπαλίζοντας το με σουσάμι και μαϊντανό ψιλοκομμένο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου