Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

από την Haroula Coragio

Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 4-5 σκόρδα
- λίγο λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι ή ρίγανη



Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες για ένα τέταρτο περίπου,τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε 5 λεπτά να στραγγίσουν.Κατόπιν βάζουμε το ταψί μας στο μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί με λίγο λάδι.
Ρίχνουμε μέσα στο ταψί τιw πατάτες,τα σκόρδα λίγο αλάτι και θυμάρι ή ρίγανη και τις "θωρακίζουμε"ανακατεύοντας συνεχώς για να πάει παντού το λάδι.
Μετά τις βάζουμε στο φούρνο για περίπου 30 με 40 λεπτά,ανακατεύοντας ανά 10 λεπτά για να πάρουν κρούστα.Ρίχνουμε προς το τέλος αν θέλουμε κι άλλο αλάτι ή περισσότερο θυμάρι ή ρίγανη.
Γίνονται τέλειες,τραγανές και έχεις την αίσθηση ότι υπάρχει και κρέας στο φαγητό.
Ιδανική συνταγή για νηστεία emoticon smile!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου