Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Yλικά
- λουκάνικα χωριάτικα (κομμένα σε ροδέλες )
- πιπεριές πράσινες
- πιπεριές Φλωρίνης
- ντοματούλες ώριμες
- λίγο πελτέ ή χυμό ντομάτας
- λίγη ζάχαρη
- λάδι
- πιπέρι
- μισό ποτήρι κρασί κόκκινο
- ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Τηγανίζουμε ελαφρώς τα λουκάνικα και τα κρατάμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κομμάτια μακρόστενα ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε.
Τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι μας, και προσθέτουμε τις πιπεριές να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον χυμό ή τον πελτέ, την ζάχαρη και το πιπέρι.
Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό για να πάρουν μια βράση.
 Όταν αρχίσουν να ψήνονται οι πιπεριές προσθέτουμε και τα λουκάνικα. 
Παίρνουν όλα μαζί μια βράση και το φαγητό είναι έτοιμο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου