Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

ΤΑΡΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ζύμη για αλμυρές τάρτες(βλέπε συνταγή στις ζύμες)
- κοτόπουλο ψιλοκομμένο ότι μας έχει μείνει από την προηγούμενη
- πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες σε φέτες
- πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες σε φέτες
- μανιτάρια σε φέτες λεπτές
- κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- τυρί τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας
- τυρί σε φέτες
- αυγά 3 χτυπημένα με το πηρούνι
- γάλα εβαπορέ
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση

Ετοιμάζω το ζυμάρι μου και το αφήνω να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
Έχω κόψει τα λαχανικά μου και τα βάζω να γιαχνιστούν με λίγο νεράκι σε ένα τηγάνι.
Όταν τα δω να έχουν μαραθεί τότε προσθέτω το κοτόπουλο.
Το αφήνω ν κρυώσει.



Απλώνουμε την ζύμη σε ένα ταψάκι.
Βάζουμε τις φέτες του τυριού στην επιφάνεια και από πάνω ρίχνουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές.
Έχουμε χτυπήσει τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε μέσα το τριμμένο τυρί.



Απλώνουμε το μείγμα πάνω στην τάρτα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου