Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ


από την Eleni Margel Lou


Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1/4 κεφαλοτύρι
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί.
- 1 ποτηράκι ντομάτα η πελτέ
- 2 ξερά κρεμμύδια
- σουσάμι μπόλικο
- αλατοπίπερο
 - μπούκοβο η πιπέρι Καγιέν η πάπρικα
- μπαχάρι τριμμένο
 - κανέλα 
- μοσχοκάρυδο.
- 12 κουταλιές   τραχανά να μας βοηθήσει να τραβήξει τα υγρά και να γίνει τραγανή η πίτα μας.
- μαργαρίνη για το φύλλο



Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον κιμά σε βαθύ τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τον τραχανά ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
Βουτυρώνουμε τα φύλλα ένα ένα και ρίχνουμε τον κιμά μαζί με το τυρί. Σκεπάζουμε, κόβουμε με αιχμηρό μαχαίρι μερίδες... και βάζουμε από επάνω σουσάμι
Ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο.
Τραγανή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου