Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ


από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- 2 μεγάλα χοιρινά κότσια
- 2 κουτάκια μπύρα (μαύρη κατά προτίμηση)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
- σκορδάκι μπόλικο (εγώ έβαλα καμιά δεκαριά σκελίδες) και σκόρδο σε σκόνη
- πιπέρια χρωματιστά
- λαδάκι
- αλάτι
- μουστάρδα ένα ποτήρι του κρασιού να αλείψουμε καλά τα κότσια)
- 2-3 πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια
- χυμό από ένα πορτοκάλι
- 2 κύβους (έβαλα ένα κοτόπουλο κι ένα λαχανικών)


Εκτέλεση
Βάζουμε τα κότσια σε ένα μπολ με όλα τα υλικά (την μπύρα τελευταία) και τα αλείφουμε πολύ καλά. (Στο τέλος προσθέτουμε την μπύρα). Αφήνουμε να μαριναριστεί τουλάχιστον ένα τρίωρο-το ιδανικό θα ήταν να μείνει όλη νύχτα και να μαγειρευτεί το πρωί.
 Βάζουμε σε γάστρα το κρέας όπως είναι με την μαρινάδα και ψήνουμε για τουλάχιστον ένα τρίωρο, αρχικά στους 250 και μόλις αρχίζει να βράζει στους 180. Στην μιάμιση ώρα προσθέτουμε αν θέλουμε πατατούλες στην γάστρα (το κάνω πάντα γιατί η πατάτα είναι όλο το χρήμα).



 Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι. Με ένα καλό σκούρο κρασάκι είναι εξαιρετικό, αλλά και ο έχων... την (μ)πύρα μια χαρά θα τα πάει, αφού εύκολα με το συγκεκριμένο φαγάκι ενα τελάρο θα το καθαρίσει... σαν αυγό!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου