Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΣΟΥΜΑΔΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Yλικά
- 200 γρ αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
- καμιά 10αρια αμύγδαλα πικρά (από βερίκοκα)
- ½  κιλό ζάχαρη
- 1 λίτρο νερό

 Εκτέλεση
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μιξεράκι μαζί με νερό και το χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός. Το σουρώνουμε σε κατσαρόλα.


 Ξαναπερνάμε πάλι το αλεσμένο αμύγδαλο που σουρώσαμε με νερό από την αρχική ποσότητα. 
Ξανασουρώνουμε και το ξαναχτυπάμε στο μίξερ πάλι. Σουρώνουμε και παίρνουμε ξανά το γάλα αμύγδαλου. 
Προσωπικά μοίρασα το νερό σε 4 φλιτζάνια οπότε τα αμύγδαλα τα πέρασα στο μίξερ 4 φορές. 

Όταν όλα είναι έτοιμα προσθέτω την ζάχαρη και το βράζω μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αποστειρώνω τα μπουκάλια και μοιράζω την σουμάδα. Την πάστα αμυγδάλου την  φυλάω και την αξιοποιώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου