Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΣΙΝΑΠΟΣΠΟΡΟ


από την Πηνελόπη Καπαγερίδου

Υλικά
- 100 γρ. σκόνη μουστάρδας
- 25 γρ. σιναπόσπορο αλεσμένο
- 2-3 πρέζες πιπέρι
- 1 κ. γλυκού κουρκουμά
- 1 κ. σούπας χοντρό αλάτι
- 1-2 πρέζες ζάχαρη
- 3 κ .σούπας χλιαρό νερό
- 2 φλιτ. τσαγιού ξύδι λευκό.

Εκτέλεση


Μουλιάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το ξύδι στο χλιαρό νερό για 20 λεπτά. 
Μετά το ενσωματώνουμε με το ξύδι και μπορούμε να το κάνουμε όσο ρευστό το θέλουμε συμπληρώνοντας και άλλο ξύδι επιπλέον. 
Συντηρείτε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου