Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΥΡΙΑ


από την Eleni Margel Lou

 Yλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1/2 κιλό φέτα
- 1 κιλό ανθότυρο
- 4 αυγά
- 1/2 λίτρο γάλα
- αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά μαργαρίνη

 Επιπλέον
- 1 ποτήρι νερού γάλα
- 2 αυγά και πιπέρι κτυπημένα.


Εκτέλεση
Σε πυρέξ, βάζουμε ένα ένα φύλλο άτσαλα και σουρώνουμε. Αφού έχουμε κτυπήσει τα υγρά υλικά μας μαζί με το 1/2 κιλό φέτα και το 1 κιλό ανθότυρο, παίρνουμε μια κουτάλα και ρίχνουμε λίγο από επάνω. 
Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Στο τελευταίο φύλλο απλώνουμε κανονικά να χει ωραία όψη!!Τρυπάμε με ένα μαχαίρι και ρίχνουμε από πάνω τα τελευταία μας υλικά να πάνε παντού.
Κόβουμε την μαργαρίνη και ρίχνουμε από επάνω. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει !! 
Φουσκώνει πολύ και χρειαζόμαστε βαθύ πυρέξ!! Μην ανοίξετε το φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα!!!!
Καλή όρεξη!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου