Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΦΤΑΛΙΑ




από την Eleni Kariofilli

Yλικά
- 1 καλό κιμά χοιρινό (σπάλα καλύτερα)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροτριμμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό μισό ματσάκι
- 5-6 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
- πάνα (μπόλια)


Εκτέλεση
Ζυμώνουμε, αφήνουμε μερικές ώρες να απλώσουν τα υλικά στον κιμά, ντύνουμε με την μπόλια!
Το μυστικό όμως είναι να βρεις μπόλια από χοιρινό κι όχι αρνίσια. Η χοιρινή μπόλια είναι πολύ λεπτή σαν αράχνη, καμιά σχέση με την αρνίσια που είναι πολύ λιπαρή.

Την πλένεις καλά την βάζεις σε ζεστό νεράκι να μαλακώσει και τυλίγεις τις σεφταλιές σου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου