Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ


από την Pinelopi Kapageridou

Yλικά
-  ½ κιλό πανσέτα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Θυμάρι
- Πάπρικα
- Σκόρδο σε σκόνη
- Μουστάρδα σε σκόνη
- Πιπέρι καγιέν
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 5-6 κουταλιές ξύδι
- 2 κουταλιές μπαλσάμικο

Για το σερβίρισμα
- Πίτες για σουβλάκι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα
- Τζατζίκι


Εκτέλεση
Κόβουμε την πανσέτα σε λεπτές, μικρές λωρίδες. Την βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να μαριναριστεί και να αναδειχτούν τα αρώματα.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, ρίχνουμε την πανσέτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσει. 

Λαδώνουμε και αλατίζουμε ελαφρά τις πίτες και τις ψήνουμε στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε με ροδέλες κρεμμυδιού και ντομάτας και, οπωσδήποτε, με σπιτικό τζατζίκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου