Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

 YΛIKA
- αρακάς
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- ένα μάτσο άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- χυμό από δυο λεμόνια


Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε κρεμμυδάκια και άνηθο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και τον άνηθο να μαραθούν. 
Προσθέτουμε και τον αρακά.
Τα τσιγαρίζουμε λίγο, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε το λεμόνι για να το σβήσουμε. 
Προσθέτουμε ζεστό νερό για να μην σταματήσουμε τον βρασμό και μόλις πάρει βράση μειώνουμε την θερμοκρασία στο μισό να σιγοβράσει.
Όταν πιει το ζουμί του το φαγητό είναι έτοιμο. 
Μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες άμα σας αρέσει ή ακόμα και ροδέλες καρότου. Προσωπικά δεν το κάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου