Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

XTAΠΟΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙ

από την Tasia Liatou

Yλικά
- 1 με 1 1/2 κιλό χταπόδι
- 10 ξερά κρεμμύδια μέτρια
- 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 1/2 φ.τ. ξύδι μπαλσάμικο
- 1/2 φ.τ. κόκκινο κρασί
- 1/2 φ.τ. κονιάκ
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1 κ.σ. μέλι
- 1-2 δαφνόφυλα
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το χταπόδι σε καυτή κατσαρόλα χωρίς λάδι να τραβήξει τα νερά του.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 10-15 λεπτά.
Προς το τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη, κατόπιν το χταπόδι και το σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε την ντομάτα. 
Σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα προσθέτουμε κρασί, ξύδι, κονιάκ, δάφνη, μπαχάρι και μέλι. Το σιγοβράζουμε, σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες, μακαρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου