Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ


από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

Yλικά
- γλιστρίδες 1-2 ματσάκια τις κορφές
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 5 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 3-4 ντομάτες λιαστές
- 250 γρ. φέτα
- λάδι
- αλάτι και πιπέρι
- μαϊντανός
- καυτερή πιπεριά


Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα με το ξερό κρεμμύδι, τις πιπεριές σε ροδέλες και την ντομάτα. 


Αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες, τον μαϊντανό, τις γλιστρίδες, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε αν θέλουμε και καυτερή πιπεριά για να δώσει άλλη γεύση στο φαγητό. Τα αφήνουμε να βράσουν και μόλις γίνουν σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε την φέτα χοντροκομμένη. 
Τρώγεται και κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου