Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

από τη Roula Rou

 Υλικά
- μανιτάρια
- αλάτι
- λεμόνι
Εκτέλεση 
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε κρύο νερό τα βράζουμε για 5 λεπτά ο χρόνος μετρά από την ώρα του βρασμού [σουρώνουμε] βάζουμε τα μανιτάρια στα βάζα μας με λίγο αλάτι και λίγο λεμόνι, γεμίζουμε με καυτό νερό και βάζουμε τα βάζα στη χύτρα με κλειστό το καπάκι.
Από την ώρα που θα ασφαλίσει η χύτρα και βγαίνει ο ατμός σταθερά τα βράζουμε για 45 λεπτά. κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε την χύτρα να απασφαλίσει μόνη της.

τα βγάζουμε με προσοχή και τα αφήνουμε για 24 ώρες για να γίνει η κονσερβοποίηση!! η χύτρα να έχει νερό μέχρι τη μέση από τα βάζα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου