Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ


από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά
-μύδια (φρέσκα ή κατεψυγμένα. Με τα φρέσκα είναι σαφώς ανώτερη η γεύση τους)
-ντομάτες
-1 κρεμμύδι ξερό
-2-3 σκελίδες σκόρδου
-μαϊντανός
-καυτερές πιπεριές (αυτές επιβάλλονται στο συγκεκριμένο φαγητό)
-πιπεριές σε ροδέλες
-αλάτι
-πιπέρι
-1 κουταλιά μουστάρδα
-ελαιόλαδο
-φέτα


Εκτέλεση
Αχνίζουμε τα μύδια μέχρι να ανοίξουν καλά.(όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε). Τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε στην άκρη.



Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι, και τις πιπεριές. Αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε το σκόρδο και τις ντομάτες.


Μόλις μαλακώσουν τα υλικά μας προσθέτουμε τον μαϊντανό, το αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά . 

Προσθέτουμε και τα μύδια και σε 2-3 λεπτά και την φέτα και σβήνουμε το μάτι.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου