Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΝΑ


από την  Lena Trifilli

Υλικά
1 μπούτι κοτόπουλου χωρίς πέτσα
-  ρίγανη
-  καρίνο
-  αλάτι
-  ελαιόλαδο
-  σκόρδο σε σκόνη
-  κόκκινη πιπεριά
-  κρεμμύδι ξερό
-  φρέσκια ντομάτα
-- ελιές χωρίς κουκούτσι
-  ρίγανη


Εκτέλεση 
Παίρνουμε το μπούτι χωρίς πέτσα και το χτυπάμε σε μια σακούλα για να μην πεταχτούνε υγρά παντού.
Ρίχνουμε ρίγανη, καρίνο και αλάτι. Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε λάδι με σκόρδο σκόνη κατά προτίμηση και βάζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσει οπότε σβήνουμε την φωτιά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι, αλάτι. 
Τσιγαρίζουμε την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι προσθέτουμε και το κοτόπουλο, και την ντομάτα, φρέσκια η χυμό έτοιμο. 
Προσθέτουμε ελιές χωρίς κουκούτσι και ρίγανη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου