Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥ


από την Ntina Ntina

 Υλικά
 - 1,5 κούπα λάδι
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα 2 πορτοκαλιών
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο γλυκάνισο
- 1 κούπα ζάχαρη
- μισή κούπα κονιάκ
- 1 φακελάκι αμμωνία
- 1 μπέικιν
- 1 κ.γ σόδα
- κανέλα
- γαρίφαλα
-  αλεύρι περίπου 1 κιλό μισό σταρένιο μισό γ.ο.χ
- 1 κούπα καρύδια τριμμένα

Εκτέλεση
χτυπώ στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Διαλύω την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και την αμμωνία στο κονιάκ και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνω σιγά -σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Την αφήνω μια ώρα να ξεκουραστεί . 
Πλάθω λεπτά κουλουράκι και ψήνω στους 180 β μέχρι να ροδίσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου