Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΕΛΙΕΣ ΧΑΡΑΧΤΕΣ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- ελιές
- αλάτι χοντρό
- μυρωδικά διάφορά
- λάδι
- λεμόντοζου (κιτρικό οξύ)

Εκτέλεση
Χαράσσουμε με ένα μαχαιράκι σε 3-4 σημεία τις ελιές και τις βάζουμε σε νερό. Καθημερινά το αλλάζουμε έως ότου ξεπικρίσουν. 



Μετά κάνουμε μια άλμη και τις βάζουμε σε ένα δοχείο. Προσθέτουμε μυρωδικά, λεμόντοζου και λίγο λάδι.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου