Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ



από  την Natassa Efentakis

Υλικά

- μούστος 2 ποτήρια του νερού
- αλεύρι μισό ποτήρι του νερού
- σουσάμι
- καρύδια χοντροκομμένα
- κανέλα


Εκτέλεση

Διαλύουμε το αλεύρι μέσα σε λίγο μούστο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον μούστο και προσθέτουμε το διαλυμένο αλεύρι.
Ανάβουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν πήξει αδειάζουμε σε μπωλάκια η σε πιάτα και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι καβουρντισμένο και με κανέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου