Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΓΩΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ


από τη Δespoina Maraki 
 
Yλικά
- 1 κουτί νουνού παγωμένο
- 1 ζαχαρούχο παγωμένο
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1-2 βανίλιες


Εκτέλεση
Χτυπάω στο μίξερ το εβαπορέ με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει (γίνετε σα σαντιγί) μετά προσθέτω το ζαχαρούχο σιγά-σιγά με τις βανίλιες και συνεχίζω το χτύπημα για κανένα 5λεπτο.

Το ξαναχτυπώ 2-3 φορές και το αφήνω να παγώσει... γίνετε σα βελούδο και είναι πεντανοστιμο, μπορείτε να προσθέσετε ότι θέλετε, εγώ έβαλα πτι-μπερ πάνω-κάτω και έκανα μικρά σαντουιτσάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου