Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- 1 ½   κούπα ζάχαρη
-5 κουταλιές της σούπας 
κακάο 
- 1 κούπα 
νερό
-
1 μπουκάλι  ρακί χωρίς γλυκάνισο η βότκα...(προτιμότερο βέβαια)
- ένα μπαστουνάκι σχισμένο κατά μήκος βανίλια  


Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη και το κακάο να βράσουν μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
Όταν αρχίζει να παίρνει βράση τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε ακόμα άλλα 5-7 λεπτά στο μάτι
Μέσα σε καθαρό βάζο η μπουκάλι τοποθετούμε την βότκα μαζί με το μπαστουνάκι βανίλιας και προσθέτουμε και την βραστή σοκολάτα αφού φυσικά κρυώσει λίγο.
Ανακινούμε το βάζο και το βάζουμε σε σκοτεινό σημείο για 2 εβδομάδες..
Κάθε δυο μέρες κουνάμε το μπουκάλι.




Στις δυο εβδομάδες περνάμε από φίλτρο του καφέ το διάλυμα μας...και το βάζουμε στα τελικά μπουκάλια κλείνοντας τα καλά και βάζοντας τα πάλι σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα για να ωριμάσει το ποτό.
Πιθανά να χρειαστεί να το περάσουμε περισσότερες φορές από φίλτρο για να καθαρίσει το ποτό μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου