από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
-5 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 κούπα νερό
-1 μπουκάλι ρακί χωρίς γλυκάνισο η βότκα...(προτιμότερο βέβαια)
Βάζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη και το κακάο να βράσουν μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
Όταν αρχίζει να παίρνει βράση τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε ακόμα άλλα 5-7 λεπτά στο μάτι
Μέσα σε καθαρό βάζο η μπουκάλι τοποθετούμε την βότκα μαζί με το μπαστουνάκι βανίλιας και προσθέτουμε και την βραστή σοκολάτα αφού φυσικά κρυώσει λίγο.
Ανακινούμε το βάζο και το βάζουμε σε σκοτεινό σημείο για 2 εβδομάδες..
Κάθε δυο μέρες κουνάμε το μπουκάλι.
Στις δυο εβδομάδες περνάμε από φίλτρο του καφέ το διάλυμα μας...και το βάζουμε στα τελικά μπουκάλια κλείνοντας τα καλά και βάζοντας τα πάλι σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα για να ωριμάσει το ποτό.
Πιθανά να χρειαστεί να το περάσουμε περισσότερες φορές από φίλτρο για να καθαρίσει το ποτό μας..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου