Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΤΟΠΙΤΑ


από την Στέλλα Γίδαρη

Υλικά
Για την ζύμη
- 1,5 ποτήρι νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
- Αλεύρι άσπρο όσο πάρει
Για τη γέμιση
- 1 στήθος και 2 μπούτια κοτόπουλου, βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πράσινη ψιλοκομμένες
- 3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 3 μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1/2 κούπα καλαμπόκι βρασμένο
- 1 κούπα τριμμένα τυριά
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- Αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- Λίγη σάλτσα σόγιας


Εκτέλεση
Με τα υλικά μας φτιάχνουμε μία ζύμη, μαλακή που να μη κολλάει στα χέρια μας. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί τουλάχιστον μισή ώρα και ανοίγουμε φύλλα με τον τρόπο που χρησιμοποιεί καθένας.
Σοτάρουμε όλα τα υλικά της γέμισης, προσθέτουμε τα τυριά αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά και την τοποθετούμε στη μέση της πίτας.
Λαδώνουμε την επιφάνειά της και χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Ψήνουμε στους 200 C για 45΄περίπου. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, τη ραντίζουμε με ½ ποτήρι νερό και τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.
Σε 10΄ την κόβουμε και σερβίρουμε. Προσθέτουμε ή αφαιρούμε υλικά από τη γέμιση ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου