Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΚΕΦΙΡ ΠΑΓΩΤΟ


από τη Harula Theodoridou
 
Yλικά
- 400 γρ. κεφίρ κρέμα (εγώ την έφτιαξα μόνη μου)
- 200 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος κατά προτίμηση Megle,(είναι γλυκιά και δεν θα χρειαστεί να βάλετε ζάχαρη), εάν η κρέμα γάλακτος που θα χρησιμοποιήσετε δεν είναι γλυκιά θα προσθέσετε 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. Oreo cookie τριμμένα
- ένα σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας


Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει αφράτη και μετά ρίχνουμε μέσα όλα τα παραπάνω υλικά, βάζουμε το μίγμα σε μεταλλικό σκεύος και στην κατάψυξη, μετά από 2 ώρες μπορείτε να το δοκιμάσετε. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε τα μπισκότα με φρούτα της αρεσκείας σας, περίπου σε γρ. 300. Προσωπικά έχω μείνει ….παγωτό φανταστική γεύση.

ΚΡΕΜΑ ΚΕΦΙΡ
Εφόσον έχω μαζέψει το κεφίρ (γάλα + σπόρους από κεφίρ = κρέμα ) σε βάζα το συντηρώ στο ψυγείο μέχρι να γίνει σχεδόν 2 κιλά, μετά σε τουλπάνι /τσαντίλα ή όπως αλλιώς το λένε (υποθέτω ότι ξέρεις!!) στο ψυγείο μέχρι να στραγγίξει ο ορός καλά και να μείνει η κρέμα αφράτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου