Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ


από την Eleni Margel Lou
Υλικά
- 1 και 1/2 φλιτζάνια ηλιέλαιο ( η συνταγή έλεγε ελαιόλαδο )
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο φυτικό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανελογαρύφαλλα αλεσμένα
- 3/4 φλιτζανιού χυμό μανταρίνι ξύσμα μανταρινιού
- 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
- 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις καρύδια αλεσμένα για το πασπάλισμα

Σιρόπι
- 2 φλιτζάνια μέλι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι χυμό μανταρινιού
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φλούδα μανταρινιού
- 2 κουταλιές κονιάκ

Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ το λάδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ.!!!!!!!!(αυτό είναι το μυστικό)
Συνεχίστε με το ξύσμα, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό μανταρινιού και το baking powder διαλυμένο στο κονιάκ, το σιμιγδάλι ανακατεμένο με το αλεύρι και τα κανελογαρύφαλλα σκόνη.(κοσκίνισα το αλεύρι)
Ζυμώστε ζύμη αφράτη.
Πλάστε τα μελομακάρονα σε ό,τι σχήμα θέλετε, τοποθετήστε τα σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα και ψήστε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Βράστε όλα τα υλικά για το σιρόπι 20 λεπτά.
Αφαιρέστε την λαδόκολλα από τα μελομακάρονα και αρχίστε, όπως είναι μέσα στο ταψί να τα περιχύνετε με το σιρόπι.


Ραντίστε με αλεσμένα καρύδια.το κάναμε με μεγάλη επιτυχία 
Δική μου πινελιά ρίξαμε κουβερτούρα τριμμένη από επάνω να διαφέρει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου