- 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
- 40 γρ μαγιά νωπή
- 250 γρ ζάχαρη
- 200 γρ φρέσκο βούτυρο
- 1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα
- 1 κουταλάκι μαχλέπι
- ½ ποτήρι νερού πορτοκαλόζουμο
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 2 πρέζες αλάτι
- 4 αυγά
- 1 κρόκος αυγού για άλειμμα
- αμύγδαλα για στόλισμα
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα προσθέτουμε μια κουταλιά ζάχαρη και ένα φλιτζάνι αλεύρι και το βάζουμε στους 50 βαθμούς να φουσκώσει.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη πολύ καλά και προσθέτουμε μετά το πορτοκάλι το ξύσμα μαστίχα μαχλέπι και χτυπάμε πολύ καλά.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το αλάτι και το ζυμάρι που φούσκωσε. Το ζυμώνουμε καλά Προσθέτουμε το χτυπημένο βούτυρο και αν χρειαστεί προσθέτουμε στο ζυμάρι μας κι άλλο αλεύρι. Όταν ζυμωθεί το βάζουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το φούρνο και απλώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί που έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι την ζύμη μας.
Την απλώνουμε βάζουμε το νόμισμα και ξανά στους 50 βαθμούς να φουσκώσει. Το αφαιρούμε όταν φουσκώσει και το αλείφουμε με αυγό και προσθέτουμε το στόλισμα με τα αμύγδαλα.
Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς
Καλή επιτυχία!
Σαν γεύση πολύ καλή δοκιμασμένη...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου