- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα λάδι ( η συνταγή λέει ηλιέλαιο αλλά εγώ βάζω ελαιόλαδο )
- 3 αυγά
- 1 κούπα γιαούρτι ( κατά προτίμηση ζωντανό )
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι baking Powder
- 1 ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
- 4 κουταλιές κακάο
Ανακατεύω το baking με το αλεύρι
Προσθέτω το γιαούρτι και το χυμό από το πορτοκάλι (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος )
Ρίχνω τα αλεύρι λίγο λίγο και στο τέλος τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα.Σε αυτήν τη φάση ανακατεύω ελαφρά με το χέρι για να γίνει αφράτο το κέικ.
Χωρίζω μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και προσθέτω το κακάο για να γίνει μαρμπρέ.
Τα υπόλοιπα γνωστά .Το βγάζω από το φούρνο όσο ακόμη είναι μαλακό για να διατηρείται αφράτο.( γύρω στο μισάωρο το ψήσιμο , αφού ελέγξω με οδοντογλυφίδα ότι δεν κολλάει απλά )
Κοπιάστε !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου