Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΠΡΕ


από τη Noppi Karayianni
Υλικά
- 3 κούπες αλεύρι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα λάδι ( η συνταγή λέει ηλιέλαιο αλλά εγώ βάζω ελαιόλαδο )
- 3 αυγά
- 1 κούπα γιαούρτι ( κατά προτίμηση ζωντανό )
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι baking Powder
- 1 ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
- 4 κουταλιές κακάο

Εκτέλεση
Χτυπάω στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους , τη βανίλια , το ξύσμα και το λάδι καλά.
Ανακατεύω το baking με το αλεύρι
Προσθέτω το γιαούρτι και το χυμό από το πορτοκάλι (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος )
Ρίχνω τα αλεύρι λίγο λίγο και στο τέλος τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα.Σε αυτήν τη φάση ανακατεύω ελαφρά με το χέρι για να γίνει αφράτο το κέικ.
Χωρίζω μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και προσθέτω το κακάο για να γίνει μαρμπρέ.
Αυτή η φάση μπορεί να παραλειφθεί γιατί το κέικ είναι υπέροχο με τη γεύση πορτοκαλιού.Εγώ το κάνω γιατί αρέσει στο γιό μου.
Τα υπόλοιπα γνωστά .Το βγάζω από το φούρνο όσο ακόμη είναι μαλακό για να διατηρείται αφράτο.( γύρω στο μισάωρο το ψήσιμο , αφού ελέγξω με οδοντογλυφίδα ότι δεν κολλάει απλά )


Υ.Γ.Βάζω και φωτό με την φόρμα για να μην νομίζετε ότι είναι αγορασμένο!
Κοπιάστε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου