Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 
 

από την Ioanna Zagkla

Υλικά
- 500 γρμ. αλεύρι
-  1 βιτάμ
-  4 αυγά
- 1 φακελάκι μπαικιν πάουντερ (εκτός αν βάλουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-  1 βανίλια
-  2 κούπες ζάχαρη
-  1 ¼  κούπες γάλα φρέσκο
-  4-5 κουταλιές κακάο
Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα το βιτάμ με τη ζάχαρη και σταδιακά ένα ένα τα αυγά! 
Μπεϊκιν, βανίλια και κακάο τα ανακουρκουδεύουμε να γίνουν ένα σώμα...
Αφού αφρατέψει και ασπρίσει προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι μέχρι να γίνει μια λεία και απαλή ζύμη. 
Αλείφουμε με βιτάμ τη λαμαρίνα μας και  μετά με αλεύρι και ψήνουμε στο φούρνο στους 1800 για μια ώρα πάνω κάτω.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου