Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου
 
Υλικά
-  μπρόκολο
- χυλοπίτες
- ελαιόλαδο
- 6-7 σκελίδες σκόρδου
- 2-3 πιπερίτσες καυτερές
- 3-4 πιπεριές κόκκινες , πράσινες, κίτρινες
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση
Κομματιάζουμε το μπρόκολο σε μπουκίτσες και το πλένουμε καλά.


Ψιλοκόβουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας, σκόρδο και πιπεριές 


Σε κατσαρόλα με βραστό νερό και λίγο αλάτι  βράζουμε για λίγα λεπτά το μπρόκολο, να κρατάει λίγο.

Με τρυπητή κουτάλα παίρνουμε το μπρόκολο


 και στο ίδιο νερό βράζουμε το ζυμαρικό μας


Οταν γίνει, το σουρώνουμε κι αυτό, χωρίς όμως να πετάξουμε το νερό που έβρασαν και τα δύο υλικά μας. Και το ζυμαρικό το  αφήνουμε για λίγο να βράσει κι αυτό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και  σοτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές μαζί με το αλατοπίπερο.


 Προσθέτουμε το μπρόκολο και το γυρνάμε 3-4 φορές. Βάζουμε και τις χυλοπίτες μέσα και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας όσο ζωμό χρειαστεί για να τελειώσει το φαγητό.. 


Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Καλή μας όρεξη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου