Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

MΠΑΓΚΕΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ψητό κοτόπουλο που μας έχει μείνει ψιλικομμένο
- σπανάκι κατεψυγμένο
- αγγινάρες κατεψυγμένες ψιλοκομμένες
- φέτα μαλακή λιωμένη με το πηρούνι
- σκόρδο σε σκόνη
- πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
- βιτάμ
- μαϊντανός ψιλοκομμένος


Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζω το ψιλοκομμένο κοτόπουλο τις αγγινάρες και το σπανάκι  με λίγο νερό και τα μαραινω.


Σε ένα μπώλ βάζω την φέτα και την λιώνω με ένα πηρούνι.
Προσθέτω το πεκορίνο και συνεχίζω να ανακατεύω τα υλικά.


Προσθέτω και την σκόνη σκόρδο όπως και το μείγμα κοτόπουλου σπανάκι και αγγινάρα.
Κόβω την μπαγκέτα στα 4 και αδειάζω την ψύχα.
Γεμίζω τις άδειες μπαγκέτες με το μείγμα και τις ακουμπώ πάνω σε αλουμινόχαρτο.


Με κοφτερό μαχαίρι κόβω τις γεμισμένες μπαγκέτες σε φέτες.
Ενώνω τα δύο κομμάτια του ψωμιού.
Έχω χτυπήσει το βούτυρο μαζί με τον μαϊντανό και το σκόρδο και το απλώνω στην επιφάνεια του ψωμιού αλλά και ανάμεσα στις κομμένες φέτες.


Το τυλίγω με το αλουμινόχαρτο και το ψήνω στους 180 βαθμούς για κανένα μισάωρο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου