Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΨΑΡΙΑ ΠΛΑΚΙ


από την Mary Anastasopoulou

 Υλικά και εκτέλεση μαζί
ομαδοπουλα σας καλημεροσπεριζω, καθότι η μέρα πάει προς το μέσο της και έχω ένα θέμα με την ακριβολογία, όπως επίσης και πολλά άλλα θέματα που χρήζουν ιατρικής βοήθειας, κυρίως ψυχιατρικής, τέλος πάντων......
χρωστάω μία πίτα της χοντρής, άλλα επειδή είμαι και τεμπέλα τελευταία λέω να σας δημοσιεύσω ένα πλακοψαρο της τεμπελοχοντρης!!!!!!!!!!


λοιπόν, σήμερα λόγω λαϊκής τσίμπησα ένα λαβράκι και μία τσίπουρα μπαμπατσικα σαν και μένα, τα ξεπάτωσα τα σωθικά και τα ξουρισα( όχι με ψιλή), τα αλατοπιπερολεμονοριγάνωσα, και τους έμπηξα στη κοιλία μία σκελιδάρα σκόρδο για να ολοκληρωθεί το ειδεχθές αποτρόπαιο έγκλημα ........
τα άφησα στην άκρη και έριξα στο κατσαρολάκι μου το κάλο φρέσκο κρεμμύδι μπόλικο ψιλοκομμένο , λαδάκι, και πατατούλες κομμένες σε φέτες , ντοματούλα σάλτσα που έφτιαξα το καλοκαιράκι, (καθότι τεμπέλα μεν νοικοκυρά δε), βασιλικό και δενδρολίβανο, αλατοπίπερο και τα άφησα να πάρουν μία βράση ώσπου να μαλακώσουν λίγο οι πατάτες. μετά πήρα το ταψάκι μου, έριξα μέσα το πλακοζούμι και από πάνω έθεσα τα έρμα τα ψάρια που δεν ήξεραν τι κακό θα ταυρί τη σήμερον ήμερα!!!!! 
αφού έριξα πάνω τους μαϊντανό να εξιλεωθώ για το βάρβαρο φέρσιμο μου τα έβγαλα και μία φώτο για να υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο του φονικού ....πρέπει να ανοίξω στη μπουμπού μου να μπει και να την καθαρίσω ολίγον , επανέρχομαι δριμύτερη......λοιπόν συνεχίζω (η μπουμπού είναι η σκυλίτσα μου) . 
βάζω το ταψί στο φούρνο πάνω κάτω στην αρχή να πάρει μία βράση το φάει και μετά το βάζω από κάτω και περιχύνω που και που τα ψαρούδια με το ζουμί τους, έκτος αν κάθομαι και γράφω τη συνταγή στο φατσομπουκο, οπότε τα βλέπω να βγουν φώτο ξεροψημένα λες και τάχα στα κάρβουνα. 
δεν πειράζει θα γίνει της τεμπελοχοντρης το πλακοψαρο στα κάρβουνα....όσο για την πίτα επιφυλάσσομαι για το επόμενο χορταρομάζωμα στο περβόλι, ματζουραναμ΄ τι τραβάς και συ.....μονό εσύ το ξέρεις!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου