από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες
- σκόρδο 3-4 σκελίδες κομμένες σε φέτες λεπτές
- λάδι
- ντομάτες σε φέτες λεπτές
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- τυρί τριμμένο που λιώνει(χρησιμοποίησα regato)
- γιαούρτι αραιωμένο με λίγο λάδι και νερό
Εκτέλεση
Πλένω και κόβω τις μελιτζάνες σε φέτες.
Τις αλατίζω και τις αφήνω να ξεπικρίσουν για κανένα 20λεπτο.
Τις απλώνω πάνω στο ταψί που έχω στρώσει λαδόκολλα και τις ψεκάζω με λίγο λάδι.
Τις ψήνω στο γκρίλ στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
Τις γυρίζω ξανά τις λαδώνω και τις ψήνω άλλο τόσο.
Σε ένα ταψάκι η πυρέξ το λαδώνω και απλώνω τις ψημένες στο γκρίλ μελιτζάνες.
Απλώνω το γιαούρτι και πασπαλίζω με σκόρδα και μαϊντανό.
Ρίχνω μπόλικο τυρί.
Μπορώ αν είναι για πολλά άτομα να βάλω δεύτερη στρώση υλικών.
Πάνω από το τυρί προσθέτω τις ντομάτες σε φέτες και πασπαλίζω πάλι με μαϊντανό.
Το ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου