Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΦΕΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες
- σκόρδο 3-4 σκελίδες κομμένες σε φέτες λεπτές
- λάδι
- ντομάτες σε φέτες λεπτές
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- τυρί τριμμένο που λιώνει(χρησιμοποίησα regato)
- γιαούρτι αραιωμένο με λίγο λάδι και νερό


Εκτέλεση

Πλένω και κόβω τις μελιτζάνες σε φέτες.
Τις αλατίζω και τις αφήνω να ξεπικρίσουν για κανένα 20λεπτο.
Τις απλώνω πάνω στο ταψί που έχω στρώσει λαδόκολλα και τις ψεκάζω με λίγο λάδι.


Τις ψήνω στο γκρίλ στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
Τις γυρίζω ξανά τις λαδώνω και τις ψήνω άλλο τόσο.
Σε ένα ταψάκι η πυρέξ το λαδώνω και απλώνω τις ψημένες στο γκρίλ μελιτζάνες.
Απλώνω το γιαούρτι και πασπαλίζω με σκόρδα και μαϊντανό.
Ρίχνω μπόλικο τυρί.
Μπορώ αν είναι για πολλά άτομα να βάλω δεύτερη στρώση υλικών.
Πάνω από το τυρί προσθέτω τις ντομάτες σε φέτες και πασπαλίζω πάλι με μαϊντανό.


Το ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου