Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ


από την Δομνα Ντονη Κοκκωση Ρουτζουνη

Υλικά
- πατάτες
- γλυκοπατάτες
- από 1 μήλο για τον καθένα
- λεμονόχορτο
- δάφνη
- μουστάρδα
- λιωμένο σκόρδο
- λεμόνι
- ρίγανη
- πορτοκάλι
- αλατοπίπερο
- λάδι
- νερό


Εκτέλεση
Στο ταψί που έψησα κρέας έβαλα πατάτες, γλυκοπατάτες, και ένα μήλο (χωρίς κουκούτσια)για κάθε ένα μας...
στον πάτο έβαλα λεμονόχορτο, δάφνη και από πάνω τις πατάτες και τα μήλα μετά σε ένα μεγάλο ποτήρι μπύρας έριξα: μουστάρδα, λυόμενο σκόρδο, λεμόνι, λίγη  ρίγανη, πορτοκάλι, αλατοπίπερο, λάδι , νερό, και ανακάτεψα καλά πριν περιχύσω τις πατάτες/ μήλα.....
τα έψησα στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν στους 180 και μετά στους 220 μέχρι να ροδίσουν, έγιναν πεντανόστιμες!
χρόνια πολλά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου