Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΠΙΤΟΥΡΑ (ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ)



από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Ελευθεραί "Καλλιγεύσις"

Υλικά
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 ποτήρια πίτουρα σπασμένα σε κομματάκια (χυλοπίτες)!!!
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό


Εκτέλεση
Βράσουμε τη ζάχαρη με το νερό να γίνουν σιρόπι, όχι πολύ πηκτό. Τσιγαρίζουμε τα πίτουρα με το λάδι
Προσθέτουμε το σιρόπι ανακατεύοντας γρήγορα. Βράζουμε τον χαλβά μέχρι να αρχίσει να δένει ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για να τραβήξει την υγρασία και μετά σερβίρουμε με κανέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου