Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


από τον Nikos Soil

Υλικά

-  250ml γάλα για το φύλο και 150ml γάλα για την γέμιση

-  200gr ζάχαρη + 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη στη μαγιά
-  20g φρέσκια μαγιά
-  600gr αλεύρι
-  125gr μαργαρίνη
-  1 κρόκο αυγού + 1 αυγό
-  2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
-  400g αλεσμένοι σπόροι παπαρούνας
-  ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (από το βίντεο βλέπεται και την διαδικασία) απλά εγώ δεν έβαλα ζάχαρη γιατί μου αρκετή η μαρμελάδα.


Εκτέλεση
Πήρα ένα πακέτο Κανάκι με προζύμι αυτό που είναι για πίτσα το ξεπάγωσα πολύ καλά και το πάτησα λίγο να ανοίξει καλύτερα αλλά πολύ λίγο μην σχιστεί.

 Έβαλα περίπου 250 γρ γάλα να ζεσταθεί λίγο και έριξα μέσα 400 γρ παπαρουνόσπορο , αφού έγινε πολτός έριξα και 4 κουταλιές σούπας μαρμελάδα κεράσι (μπορείτε και βερίκοκο) το ανακάτεψα καλά και το άπλωσα πάνω στο φύλλο της ζύμης το οποίο σημειωτέον ήταν πάνω σε λαδόκολλα.

Το άπλωσα καλά σχεδόν μέχρι τέρμα στις άκρες και το γύρισα λίγο να ρολάρει το γύρισμα έγινε τραβώντας την λαδόκολλα Πανεύκολα .

Το έβαλα σε ταψί που είχα βάλει λαδόκολλα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω -κάτω για περίπου 45 -50 λεπτά να μπορεί να στραγγίξει μην είναι λαπάς εσωτερικά ,αν στη μισή ώρα δεν έχει πάρει αρκετό χρώμα ανεβάστε λίγο τον φούρνο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου